Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2009

ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΟΣΤΟΣ

Σαν συνέχεια της προηγούμενης ανάρτησης θα έπρεπε να συμπληρώσω κάποια πράγματα επί της ουσίας.


Πόση ενέργεια χρειάζεται για την κατασκευή μιας εγκατάστασης που παράγει ενέργεια;
Ποιά είναι η πραγματική απόδοση μιας ενεργειακής τεχνολογίας;
Σε αυτές τις ερωτήσεις απαντά το EROEI (Energy Returned On Energy Invested), ένας δείκτης που υπολογίζει την ενέργεια που παρήγαγε σε όλη τη ζωή της μια εγκατάσταση και διαιρεί αυτή την τιμή με την ενέργεια που ξοδεύτηκε για την κατασκευή της.
Ο δείκτης EROEI αποκαλύπτει το πραγματικό όφελος των διαφόρων μορφών ενέργειας. Αν η τιμή είναι μεγαλύτερη από 1, η τεχνολογία είναι συμφέρουσα, αν είναι μικρότερη από 1, δεν είναι συμφέρουσα. Δείτε κάποιες χαρακτηριστικές τιμές EROEI:



ΤΟ ΙΣΟΖΥΓΙΟ ΤΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ


Τεχνολογία ----------------------------------------------------------------------------------------------------EROEI
Υδροηλεκτρική (φράγματα) -------------------------------------------------------------------από 50 ως 250
Πετρέλαιο (μέχρι το 1970) --------------------------------------------------------------------από 50 ως 100
Πετρέλαιο σήμερα -------------------------------------------------------------------------------από 5 ως 15
Αιολικές τουρμπίνες ------------------------------------------------------------------------------από 5 ως 80
Πυρηνική ---------------------------------------------------------------------------------------------από -1 ως 100
Φωτοβολταϊκή με λεπτή μεμβράνη ---------------------------------------------------------από 25 ως 80
Φωτοβολταϊκή παραδοσιακή -----------------------------------------------------------------από 3 ως 9
Άνθρακας --------------------------------------------------------------------------------------------από 2 ως 17
Φυσικό αέριο -----------------------------------------------------------------------------------------από 5 ως 6
Βιομάζες --------------------------------------------------------------------------------------------από 3 ως 27

Για ένα πυρηνικό εργοστάσιο με αντιδραστήρα τρίτης γενιάς που χρησιμοποιούνται σήμερα η τιμή EROEI είναι μικρότερη από 1, άρα δε συμφέρει.
Δεν είναι όμως πάντα εφικτή η εισαγωγή του ολικού περιβαλλοντικού κόστους μιας ενεργειακής πηγής στον υπολογισμό του EROEI. Στην περίπτωση της πυρηνικής ενέργειας, η εκτίμηση του κόστους για την επεξεργασία των αποβλήτων δεν είναι ομόφωνη και εκεί βρίσκεται ο διχασμός των απόψεων. Οι υπολογισμοί όμως έγιναν, βάσει των προηγουμένων εμπειριών και οι τιμές του EROEI που προέκυψαν είναι πολύ διαφορετικές ανάλογα με το είδος της τεχνολογίας που χρησιμοποιείται. Οι υποστηρικτές , για τις εγκαταστάσεις τέταρτης γενιάς έφτασαν το EROEI στο 100.
Στις διαφορετικές τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται οφείλονται και οι διακυμάνσεις για όλες τις πηγές ενέργειας.

Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2009

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΙ ΠΥΡΗΝΙΚΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΗΡΕΣ

Πριν λίγους μήνες στους κύκλους της Πυρηνικής Ιατρικής εμφανίστηκε ένα πρόβλημα στις καθημερινές ανάγκες των νοσοκομείων και των εργαστηρίων που κάνουν σπινθηρογραφήματα σε καρκινοπαθείς κυρίως ασθενείς.

Επεξήγηση:(Τα ραδιενεργά ισότοπα που χρησιμοποιούνται για όλα τα σπινθηρογραφήματα και θεραπείες, έχουν χρόνο ημιζωής, κάτι που σημαίνει ας πούμε ότι τα ραδιενεργά ισότοπα "λήγουν" σε σύντομο χρονικό διάστημα συνήθως, χρησιμοποιούνται αμέσως μετά την παράδοσή τους, που και αυτή γίνεται συνήθως ώρες μετά την παραγωγή τους.)

Αυτά τα ραδιενεργά ισότοπα κατασκευάζονται κατά 99% σε πυρηνικά εργοστάσια της Ευρώπης. Παράγονται καθημερινά, ταξιδεύουν αεροπορικώς στην Ελλάδα καθημερινά (χωρίς αργίες και Σαββατοκύριακα) και επίσης παραδίδονται απευθείας μετά την πρωινή τους άφιξη.
Λόγω της ιδιαιτερότητας και τ
ης ευπάθειας, όλα πρέπει να λειτουργούν ρολόι μέχρι τον τελικό παραλήπτη.

Ξαφνικά όμως οι τρείς πυρηνικοί αντιδραστήρες της Ευρώπης που εξυπηρετούν κι εμάς αποφάσισαν ότι ήταν η στιγμή που έπρεπε να κάνουν την συντήρησή τους ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ(;;;)


Αυτό για την Ελλάδα σήμαινε ότι σταμάτησε, αρχικά εντελώς μέχρι που αποκαταστάθηκε σταδιακά, η εισαγωγή του κυριότερου ραδιενεργού ισοτόπου που χρησιμοποιούν κατά κόρον τα νοσοκομεία και τα εργαστήρια που κάνουν σπινθηρογραφήματα, τις γεννήτριες τεχνιτίου, όπως λέγονται.
Αυτή η παράδοξη απόφαση των παραγωγών ραδιενεργών ισοτόπων δημιούργησε μπόλικα προβλήματα, προφανώς και σε άλλες χώρες της Ευρώπης και κατάφερε να κάνει όλους τους απα
σχολούμενους να συζητάνε για την αυτάρκεια της Ελλάδας στην Πυρηνική Τεχνολογία.

Αυτή η ΤΕΧΝΗΤΗ ΚΡΙΣΗ που δημιουργήθηκε και στη χώρα μας, έρχεται να ενταχθεί στο ευρύτερο σχέδιο της
Ευρώπης να προσανατολιστεί στην Πυρηνική Ενέργεια και Τεχνολογία. Η Ε.Ε. φαίνεται αποφασισμένη να πείσει άπαντες ότι είναι μονόδρομος για το άμμεσο μέλλον και ότι έχουμε μάθει τώρα πια να διαχειριζόμαστε τους κινδύνους και τα απόβλητα και μην φοβόσαστε δεν θα ξανάχουμε Τσερνόμπιλ... κουραφέξαλα δηλαδή...στην πραγματικότητα για τη ραδιενέργεια, τις συνέπειες και τις επιπτώσεις της στο περιβάλλον και τον άνθρωπο, οι επιστήμονες παγκοσμίως ξέρουν πολύ λίγα ακόμη...

Στην Ελλάδα
τώρα όλοι οι πυρηνικοί ιατροί, ακτινοφυσικοί, τεχνολόγοι και όλοι όσοι δυσκολεύτηκαν από εκείνη την κατάσταση και δεν μπορούσαν να δουλέψουν, κατέληξαν να συζητάνε πόσο καλά θα ήταν να παράγαμε τα δικά μας ελληνικά ισότοπα, στον δικό μας ελληνικό αντιδραστήρα να μην εξαρτιώμαστε απ' τους άλλους...

Για όποιον δεν γνωρίζει εδώ και χρόνια υπάρχει σχέδιο για κατασκευή πυρηνικού αντιδραστήρα κάπου στην Βόρεια Ελλάδα...

Και να που σήμερα.... "έναρξη διαλόγου για την ένταξη ή όχι της πυρηνικής ενέργειας στον ενεργειακό σχεδιασμό της Ελλάδας, εισηγήθηκε επιτροπή της Ακαδημίας Αθηνών, υπό τον ακαδημαϊκό Λουκά Χριστοφόρου". Η επιτροπή αναφέρει ότι «επιβάλλεται ρεαλιστική αξιολόγηση των ενεργειακών αναγκών και στόχων της Ελλάδος και πλήρης ανάλυση των δυνατοτήτων και των προβλημάτων όλων των πηγών ενέργειας: ορυκτών καυσίμων, ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, εξοικονόμησης ενέργειας, και πυρηνικής ενέργειας». Η Ακαδημία Αθηνών προτείνει:

  • Να τεθεί προς συζήτηση εάν η πυρηνική ενέργεια μπορεί να αντικαταστήσει μέρος των ορυκτών καυσίμων που χρησιμοποιούνται στην ηλεκτροπαραγωγή,
  • να ενεργοποιηθεί μηχανισμός, ώστε να αποκτήσουμε στην Ελλάδα την απαραίτητη τεχνογνωσία και εμπειρία και
  • να αρχίσει η προετοιμασία των αναγκαίων μελετών, νομοθεσιών και υποδομών, ώστε η χώρα να είναι, «εν δυνάμει», έτοιμη για την όποια επιλογή.



Κ
αι αυτά τα λέει η Ελλάδα μια χώρα με αστείρευτες πηγές ανανεώσιμης ενέργειας, με πολύ μικρότερο κόστος και μηδενικούς κινδύνους!!!






Αλλά, όπως πολύ σωστά λένε οι Αμερικανοί σε αυτές τις περιπτ
ώσεις, για να βρείς την αλήθεια, ακολούθα τη ροή του χρήματος!!!!!!!!!!





ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΙ ΑΥΤΟ
(ΚΛΙΚ)

Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2009

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΩΝ ΠΛΑΣΤΙΚΩΝ ΑΝΑΔΑΣΩΣΕΩΝ

makakasgr.blogspot.com

Πρώτα έβαλε τα ΜΑΤ να φυλάνε το πλαστικό Κακλαμανόδεντρο 24 ώρες το 24ωρο για να μην καεί...

...Και μετά έβαλε τα ΜΑΤ να προστατεύσουν τις μπουλντόζες που ξερίζωσαν περισσότερα από 40 ΑΛΗΘΙΝΑ αιωνόβια δέντρα
στο κέντρο της Αθήνας...

Μεγάλα αιωνόβια δέντρα έκοψαν χθες το πρωί συνεργεία του Δήμου Αθηναίων στην πλατεία Αμερικής, στο πάρκο που βρίσκεται στη διασταύρωση
των οδών Πατησίων και Κύπρου
για να χτιστεί πάρκινγκ.
Οι κάτοικοι καταγγέλλουν ότι ο δήμος είχε άδεια από την αρμόδια επιτροπή της Νομαρχίας και το Δασαρχείο να κόψει 12 δένδρα στο παρκάκι με σκοπό να κατασκευασθεί εκεί υπόγειο πάρκινγκ 180 θέσεων.

Παρόλα αυτά τα συνεργεία του Δήμου έκοψαν περίπου 40 μεγάλα αιωνόβια δέντρα...Οι κάτοικοι της περιοχής αντέδρασαν, αρχικά ξεφούσκωσαν τα λάστιχα από τις μπουλντόζες, ώσπου το μεσημέρι, κατά την αποχώρηση του ενός οχήματος του Δήμου, οι κάτοικοι εκτόξευσαν πέτρες εναντίον του. Οι αστυνομικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν δύο δακρυγόνα για να απωθήσουν τους συγκεντρωμένους και να αποχωρήσει το όχημα.

Στη συνέχεια:
Επεισόδια σημειώθηκαν και χθες το απόγευμα στην οδό Πατησίων κατά τη διάρκεια εκδήλωσης διαμαρτυρίας των κατοίκων της Κυψέλης για την κοπή δένδρων από το δήμο Αθηναίων στο παρκάκι στη διασταύρωση Πατησίων και Κύπρου.
Λίγο πριν τις 6 το απόγευμα οι κάτοικοι έκλεισαν την οδό Πατησίων με αποτέλεσμα να επέμβουν οι αστυνομικές δυνάμεις, που προσπάθησαν να τους διαλύσουν κάνοντας χρήση δακρυγόνων.
Στο σημείο έφθασαν ομάδες νεαρών κουκουλοφόρων που επιτέθηκαν στις δυνάμεις των ΜΑΤ με αποτέλεσμα να μετατραπεί η οδός Πατησίων σε πεδίο μάχης.

Οι αστυνομικοί καταδίωξαν τους νεαρούς, οι οποίοι, όμως, άναψαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων κατά μήκος της Πατησίων, ενώ κινήθηκαν εναντίον των Αστυνομικών Τμημάτων της Κυψέλης και του Αγίου Παντελεήμονα, όπου, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, πέταξαν πέτρες και προξένησαν φθορές σε περιπολικά ενώ επίσης έσπασαν τα τζάμια δύο καταστημάτων και δύο τραπεζών στην περιοχή.

Σύμφωνα με το Δήμο Αθηναίων σχεδιάζεται η κατασκευή υπόγειου χώρου στάθμευσης και υπόσχεται να αποκαταστήσει το φυσικό περιβάλλον στην περιοχή με δενδροφύτευση μετά το πέρας των εργασιών.

«Αντίθετα με τη ρητορική του Δήμου, το υπόγειο πάρκινγκ στην Κύπρου και Πατησίων, δεν προορίζεται για να εξυπηρετήσει τις οξυμένες ανάγκες της γειτονιάς, αλλά απευθύνεται κύρια στους επισκέπτες της περιοχής και την εξυπηρέτηση της εμπορικής κίνησης της Πατησίων», σημειώνει η δημοτική παράταξη Ανοιχτή Πόλη.


«Όπως γνωρίζουμε και από άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις, πάνω στα υπόγεια αυτά πάρκινγκ μπορούν να φυτευτούν μόνο μικρά καλλωπιστικά φυτά, και όχι υψηλό πράσινο, προσβάσιμο στους κατοίκους και ευεργετικό για το μικροκλίμα της γειτονιάς», προσθέτει η ανακοίνωση.

Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2009

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ...

Τα ...οδοιπορικά των μοναχών-κτηματομεσιτών της μονής του Βατοπεδίου κοστίζουν 110.000 € και τα καύσιμα 240.000 € ετησίως, σύμφωνα με τα όσα κατέθεσαν με το υπόμνημα τους στην Εξεταστική Επιτροπή οι Εφραίμ και Αρσένιος. Τα καυσόξυλα κοστίζουν 50.000 ευρώ ενώ το σύνολο των εξόδων ξεπερνά το 1 εκατ. ευρώ.

Οι εξωφρενικές αυτές δαπάνες που αποκαλύπτονται με αφορμή το σκάνδαλο, κάνουν ακόμη πιο επιτακτικό το αίτημα της φορολόγησης της εκκλησίας.



Διαδώστε με e-mail το αίτημα : να φορολογηθεί η εκκλησία τώρα!


Έχετε αναρωτηθεί πόσα έσοδα θα είχε το ελληνικό κράτος αν η Εκκλησία πλήρωνε φόρους όπως όλοι οι πολίτες;............................800.000.000!!!
Μια αμύθητη περιουσία που παραμένει αφορολόγητη και ένα …ευλογημένο Real Estate που αναπτύσσεται συνεχώς. Το Βατοπέδι ήταν μόνο η αρχή…

ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΟΥΝΕΒΑ

Τα στοιχεία έκθεσης από το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ, με αντικείμενο το χώρο του επαγγελματικού καθαρισμού, αποκαλύπτει ο κυριακάτικος Τύπος. Όπως αναφέρεται στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία και το περιοδικό Έψιλον, η μελέτη «επρόκειτο να παρουσιαστεί την προηγούμενη εβδομάδα, η παρουσίαση όμως αναβλήθηκε για... τεχνικούς λόγους».
Μιλώντας στο περιοδικό, ο επικεφαλής της έρευνας, καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Γιάννης Κουζής, επιβεβαιώνει τις καταγγελίες για λευκές συμβάσεις, ειδικά σε αλλοδαπούς που δεν γνωρίζουν ελληνικά. «Σου λένε υπόγραψε για τόσα και άλλα θα πάρεις στο χέρι», τονίζει. Ο ίδιος κάνει λόγο για «κλωνοποίηση» εργαζομένων που «σημαίνει να δηλώνεις, π.χ., 50 άτομα προσωπικό σε ένα έργο, να απασχολείς 30 και τους 20 να τους στέλνεις αλλού –εισπράττοντας, όμως, το συνολικό ποσό της εργολαβίας. Όταν έρθει ελεγκτής, πέφτει σύρμα, οι κλωνοποιημένοι επιστρέφουν κι όλα είναι καλά».

Η έρευνα αναδεικνύει, σύμφωνα με το Έψιλον, «σοβαρές παραβιάσεις στην υγεία και την ασφάλεια –μολύνσεις, νοθεία στα χημικά, καθαρίστριες που εκτελούν ακόμη και χρέη μεταφορέα κομμένων μελών σε χειρουργείο, αλλά και μαρτυρίες σεξουαλικής παρενόχλησης». Το δημοσίευμα κάνει μνεία σε «αναφορές μη συμμόρφωσης» που υπέβαλαν οι άνθρωποι της εργοδοσίας για την Κωνσταντίνα Κούνεβα, οι οποίες «περιέχουν αμίμητες περιγραφές, όπως «τρώει σάντουιτς εν ώρα εργασίας», «κάθεται στην τουαλέτα επί ένα τέταρτο»...καθώς και σε έγγραφη διαμαρτυρία της ίδιας για την αδικία εις βάρος της.

«Μπήκα αμέσως στο σωματείο και εκλέχθηκα στη διοίκηση το 2004 και άλλες δύο φορές στη συνέχεια. Υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα των 1000 μελών μας και χιλιάδων άλλων που δεν είναι καν δηλωμένοι. (...) Τα μέλη μας δεν είναι πολλά, αλλά πρέπει να καταλάβετε πως αντιμετωπίζουμε ένα είδος τρομοκρατίας από τους εργοδότες. Όταν έχουμε εκλογές υπάρχει ένας αντιπρόσωπος του εργοδότη που μπαίνει, βγαίνει, σημειώνει τα πάντα», δηλώνει ανάμεσα σε άλλα η Κωνσταντίνα Κούνεβα, ο πόλεμος της οποίας με τον εργοδότη έχει ανοίξει από το 2006. Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι «η Κούνεβα κάνει συνεχείς καταγγελίες στην Επιθεώρηση Εργασίας: της οφείλουν δεδουλευμένα, δεν της καταβάλλουν επιδόματα αδείας, της κάνουν δυσμενή μετάθεση». Έτσι, «το περιβάλλον για την Κούνεβα γίνεται όλο και πιο ασφυκτικό. Η μητέρα της, που δούλευε πριν από εκείνη στην ΟΙΚΟΜΕΤ, απολύεται μόλις η κόρη της εκλέγεται στο ΔΣ του σωματείου».

«Συνθήκες Μεσαίωνα για 60.000 εργαζόμενες» είναι ο τίτλος σε αντίστοιχο ρεπορτάζ από το Έθνος της Κυριακής. Η εφημερίδα σημειώνει με τη σειρά της ότι «αν και η μελέτη του Ινστιτούτου Εργασίας για τις «παρατυπίες» στις εταιρείες καθαρισμού είναι έτοιμη εδώ κι έναν μήνα, η ηγεσία της Συνομοσπονδίας δεν τη δημοσιοποίησε».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ανάμεσα στα βασικά συμπεράσματα – προτάσεις που προκύπτουν από την έρευνα των μελετητών του ΙΝΕ, είναι τα εξής: Να καταργηθούν οι υπεργολαβίες στο δημόσιο τομέα και τις ΔΕΚΟ, να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της «κλωνοποίησης», η θέσπιση 6ωρου για κάθε καθαριστή ώστε να λαμβάνει βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα όπως προβλέπει ο νόμος, και να προστατευτεί ο συνδικαλισμός.

Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2009

ΠΑΠΑΔΕΣ ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΜΕΣΩ FACEBOOK!!!


Αυτή την περίοδο που μόνο δυσκολεύουν τα πράγματα κάποιοι παπάδες αποφάσισαν να μαζέψουν χρήματα για την κοπή της βασιλόπιτας μέσω FACEBOOK(;;;;)
Στήσανε τραπέζι τριών πιάτων, κρασάκι και με ζωντανή ορχήστρα, ζητώντας εισιτήριο 20€...
Ακούστηκε ότι σε όποιον πέσει το φλουρί θα πάει στον Παράδεισο VIP και εν ζωή θα πάρει δώρο ένα στρέμμα σε περιοχή της αρεσκείας του... Πρέπει να ισχύουν αυτά, αλλιώς είναι ακριβό το εισιτήριο...




ΑΝΤΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΑΚΗ ΠΟΥ ΠΕΙΝΑΕΙ, ΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΟΙ ΤΩΝ ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΩΝ -Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ-, ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕΣΩ FACEBOOK(;;;;;;) ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΛΑ, ΩΣΤΕ Ο ΚΟΣΜΑΚΗΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΗ, ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ, ΣΗΚΩΝΟΝΤΑΣ ΟΛΟ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΕΡΠΛΟΥΤΙΣΜΟ ΕΛΑΧΙΣΤΩΝ!!!

Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2009

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΕΡΒΕΤΑΣ ΣΤΟΝ Imagine 897 ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Μια σημαντική ερώτηση έκανε νωρίτερα σήμερα ο Γιάννης Σερβετάς,μέσα από την εκπομπή του στον Imagine 897 της Θεσσαλονίκης...

" Άραγε ο κ.Παναγόπουλος,μετά από τα χρήματα που έδωσε στους απαγωγείς του για να τον αφήσουν ελεύθερο...θα έχει κάποια φοροαπαλλαγή απο την εφορία,δεδομένου ότι πιστοποιείται απ'όλους πως αυτά τα χρήματα τα έχει χάσει...;;; "

Η ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ














Η βολή δεν ήταν ευθεία και άμεση κατά του θύματος, αλλά η βολίδα έπληξε το θύμα μετά από προηγούμενο εποστρακισμό της. Ο πυροβολισμός έγινε προς την πλευρά του θύματος με τον δράστη να βρίσκεται απέναντι στο θύμα από απόσταση τουλάχιστον 25 μέτρων...


Απο την πλευρά του ο Κούγιας εξακολουθεί να προκαλεί... "Από τα μέχρι τώρα στοιχεία το βέβαιο είναι ότι δεν υπάρχει ευθεία βολή προς το θύμα με σκοπό την αφαίρεση ανθρώπινης ζωής. Ετσι, αποκλείεται το ενδεχόμενο της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και απομένει μόνον η εκδοχή της ανθρωποκτονίας από αμέλεια"

Μην ξεχνάμε ότι μέχρι πρότινος ο ειδικός φρουρός μιλούσε μόνο για πυροβολισμούς στον αέρα και όταν όλα έδειχναν ότι η φονική σφαίρα έφυγε από όπλο που έδειχνε προς τα εμπρός, η υπεράσπιση άρχισε να μιλάει πλέον για εκπυρσοκρότηση του όπλου.

Ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του...



Η Αστυνομία είναι προστάτης του Κράτους
και όχι του πολίτη όπως θά' πρεπε!

Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2009

ΕΓΚΩΜΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ "ΠΡΩΗΝ" ΜΠΟΥΣ: ΜΕ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΛΟΓΙΑ...

ΑΤΑΚΕΣ ΤΟΥ ΜΠΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ:

"Εγκατέλειψα τις αρχές της ελεύθερης αγοράς προκειμένου να σώσω την ελεύθερη αγορά."

"Είμαι βουτηγμένος στη Βίβλο α
πό τότε που ανέλαβα την προεδρία."

"Θέλω να σας μιλήσω για ένα ενδιαφέρον σχέδιο. Πρώτον, επειδή είναι ενδιαφέρον και δεύτερο
ν επειδή το σκέφτηκε η γυναίκα μου."

"Δεν μεγάλωσα στον ωκεανό, δηλαδή κοντά στον ωκεανό. Αντιθέτως μεγάλωσα στην έρημο. Γι' αυτό και ήταν μια ευχάριστη αντίθεση να βλέπω τον ωκεανό."


" Μόλις έλεγα στην πρόεδρο των Φιλιππίνων πόσο περήφανος είμαι που είμαι πρόεδρος σε μια χώρα με πολλ
ούς Φιλιππινέζους. Της έλεγα ότι το σκέφτομαι αυτό κάθε φορά που τρώω στον Λευκό Οίκο." (Ο αρχιμάγειρας κατάγεται από τις Φιλιππίνες.)

"Ας βεβαιωθούμε ότι υπάρχει βεβαιότητα σε αυτές τις αβέβαιες εποχές που ζούμε."

"Μέχρι κάποιος ξύπνιος ανακαλύψει τι συνέβη, εγώ θα έχω φύγει από τον Λευκό Οίκο."


"Δεν μου αρέσει ιδιαίτερα όταν κάποιοι βάζουν λόγια στο στόμα μου. Εκτός φυσικά εάν τα λέω εγώ ο ίδιος."

"Άκουσα ότι λένε τον Τόνι Μπλερ "σκυλάκι του Μπους". Λάθος. Είναι πολύ παραπάνω από αυτό."


"Θέλω να προσευχηθείτε για σοφία, για δύναμη και για την οικογένειά μου."

"Υπάρχουν βεβαίως κάποιες ομοιότητες του Ιράκ με το Βιετνάμ. Ο θάνατος είναι τρομερό πράγμα."

"Αν είχαμε δικτατορία, θα ήταν πολύ πιο εύκολα. Αν όμως ήμουν εγώ ο δικτάτορας." "Είναι σίγουρα ο προϋπολογι
σμός. Είδα ότι έχει πολλά νούμερα."

Όσο για τον νέο πρόεδρο έλαμψε δια της απουσίας του τις τελευταίες τρεις εβδομάδες.. ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΑ για αυτόν... Ενώ τώρα σαν ειρηνοποιός θαυματοποιός φέρνει την εκεχειρία στη Μέση Ανατολή...άλλο ένα καλοστημένο αμερικάνικο show, με την αμέριστη συμπαράσταση και υποστήριξη των Εβραίων!
ΕΚΕΧΕΙΡΕΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 1.300 ΝΕΚΡΟΥΣ!!!



Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2009

ΠΩΣ ΑΛΛΑΞΕ Ο ΧΑΡΤΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΑΠΟ ΤΟ 1946 ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ


Η εύθραστη εκεχειρεία μπορεί να ξεκίνησε, αλλά οι Εβραίοι όπως αποδείχτηκε για άλλη μια φορά κάνουν κουμάντο με τα λεφτά τους και την παγκόσμια επιροή που έχουν. Θα έχουν τα αποτελέσματα που θέλουν.. μην ξεχνάμε ότι η μεγαλύτερη τους βιομηχανία είναι αυτή των όπλων, από τις μεγαλύτερες του πλανήτη. Οι εξαγωγές τους φτάνουν τα 50 δισ.$

Αυτός ο πόλεμος ήταν μια πολύ καλή επίδειξη για τα νέα τους προϊόντα και μάλιστα είχαν τις πρώτες παραγγελίες για τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη κατά τη διάρκεια του πολέμου και φυσικά πάει λέγοντας...

Και τώρα λίγο πριν την ορκομωσία του πρώτου μαύρου πρόεδρου της Αμερικής μιλούν για εκεχειρία για φανεί ότι ο Ομπάμα είναι ο μέγας ειρηνοποιός... ζούμε μέσα στην υποκρισία και πρέπει ν' αντιδράσουμε για να ξαναφτιάξουμε την κοινωνία με δικαιοσύνη και αξιοκρατία για όλους!

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΛΠΟ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ

Πριν από δύο μήνες οι τράπεζες πανηγυρικά ανακοίνωσαν ότι στηρίξουν την ραχοκοκαλιά της ελληνικής επιχειρηματικότητας, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ με τα κεφάλαια του ΤΕΜΠΜΕ, τα οποία δίνονται με εγγύηση για την ενίσχυση της ρευστότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Σήμερα κυνικά λένε ότι ουδέποτε δεσμεύτηκαν να χρηματοδοτήσουν τις επιχειρήσεις αυτές, αλλά μόνο να αξιολογήσουν τις αιτήσεις. Και αφού τις αξιολόγησαν αρνούνται να δώσουν δάνεια, παραπέμποντας σε άλλες μορφές και τρόπους χρηματοδότησης.

Το χειρότερο όμως είναι ότι οι τράπεζες γνωρίζουν τις δύσκολες μέρες που έρχονται για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, καθώς οι ίδιες έχουν τα στοιχεία για τις ακάλυπτες επιταγές και τις απλήρωτες συναλλαγματικές που πολλαπλασιάζονται μήνα με το μήνα. Αυτό δείχνει την εξέλιξη που θα είναι κλείσιμο επιχειρήσεων και απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας.

Αλλά αρνούνται πεισματικά και απροκάλυπτα να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις που έχουν ανάγκη. Ίσως γιατί θέλουν να εξυπηρετήσουν πρώτα , με τα χρήματα του Δημοσίου, τις δικές τους αποτυχημένες επιλογές!

Η πολιτεία κάνει εκκλήσεις(;;;) στις τράπεζες για συνετή συμπεριφορά κι εκείνες απαντούν ότι δεν είναι φιλανθρωπικά ιδρύματα(;;;), άλλωστε λένε ότι δεν ζήτησαν ποτέ αυτή τη βοήθεια των 28 δισ. ευρώ, παρ'όλα αυτά δέχθηκαν και απαίτησαν με επιτυχία, καλύτερους όρους χρηματοδότησης, από αυτούς που δεν είχαν ποτέ ελληνικές επιχειρήσεις.

Και αντί η κυβέρνηση να διασφαλίσει ότι τα χρήματα των φορολογουμένων θα ξαναγυρίσουν σ'αυτούς μέσω φθηνών δανείων, μόλις χθες ο νέος υπουργός Οικονομίας παρακαλούσε τις τράπεζες να δώσουν τα δάνεια!

Και δεν φτάνει αυτό, έχουμε και την ατελείωτη κοροϊδία με τα επιτόκια...
Το κόστος του διατραπεζικού δανεισμού έπεσε στο 2% μειωμένο κατά 2.25% από τις αρχές Οκτωβρίου, ενώ το ίδιο διάστημα στη Ελλάδα τα επιτόκια στα δάνεια αυξήθηκαν κατα 2.5 μονάδες και στις καταθέσεις μειώθηκαν από 1 εώς 2.5 μονάδες.

ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΤΟΚΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, ΣΕ ΠΟΣΟΣΤΟ ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ!!!!
ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΞΑΝΑΧΤΥΠΑ!!!

Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2009

ΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΜΕ ΒΟΜΒΕΣ ΛΕΥΚΟΥ ΦΩΣΦΟΡΟΥ ΤΟ ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΤΟΥ Ο.Η.Ε. ΣΤΗ ΓΑΖΑ!!!


Βόμβες λευκού φωσφόρου έπληξαν το κεντρικό κτίριο των Ηνωμένων Εθνών στην πόλη της Γάζας.

Εκατοντάδες Παλαιστίνιοι βρίσκονταν σε εσωτερικό του κτιρίου κατά τη στιγμή της επίθεσης.

Πυρκαγιά ξέσπασε στις κεντρικές αποθήκες του κτ
ιρίου και τα αποθέματα καυσίμων, που είναι αποθηκευμένα στο κτίριο για να χρησιμοποιηθούν σε επιχειρήσεις ανθρωπιστικής βοήθειας, δεν είναι ασφαλή, σύμφωνα με αξιωματούχους του ΟΗΕ."Ο λευκός φώσφορος δεν μπορεί να κατασβεσθεί με νερό, αλλά δεν διαθέτουμε άμμο στο κτίριο", δήλωσε ο εκπρόσωπος της Unrwa Κρις Γκάνες.

Επτακόσιοι Παλαιστίνιοι είχαν αναζητήσει καταφύγιο στο κτίριο του ΟΗΕ την ώρα της επίθεσης και δεν μπόρεσαν να μεταφερθούν, διότι, όπως δήλωσε αξιωματούχος του ΟΗΕ, "δεν υπάρχει πουθενά ασφαλής τοποθεσία".

Επίσης βομβάρδισαν νοσοκομεία και το πρακτορείο Reuters τραυματίζοντας δημοσιογράφους του.

Οι Ισραηλινοί ιμπεριαλιστές φασίστες ΚΑΙΝΕ την ανθρωπιστική βοήθεια, ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ τους τραυματίες, προσπαθούν να ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ τους δημοσιογράφους και ΚΑΝΕΙΣ δεν κάνει ΚΑΤΙ!!!!!




ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΥΣ ΜΕ ΛΕΥΚΟ ΦΩΣΦΟΡΟ

Και τα ελληνικά ΜΜΕ λένε "..συγκλονισμένο το πανελλήνιο από την απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου..."

Ο Αρχιέσκοπ
ος Ιερώνυμος είπε "..ας κάνουν μια υπέρβαση οι απαγωγείς που αναγκαστικά βρέθηκαν σ'αυτή τη θέση κι ας ελευθερώσουν τον κύριο Παναγόπουλο..."
;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2009

Ο ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΑΝΕΛΑΒΕ ΜΕ ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ


Ο Επαναστατικός Αγώνας ανέλαβε με προκήρυξη που έφτασε στα γραφεία της εφημερίδας "Το Ποντίκι" την ευθύνη για την επίθεση στη κλούβα των ΜΑΤ και την επίθεση στο κτήριο του Υπ. Πολιτισμού στα Εξάρχεια που προκάλεσε το σοβαρό τραυματισμό του Διαμαντή Μαντζούνη...

Ανέλαβε επίσης την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση στα γραφεία της Shell τον περασμένο Οκτώβριο στο Παλαιό Φάληρο...


Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες , το ύφος της προκήρυξης κινείται στο ίδιο πλαίσιο με τις προηγούμενες προκηρύξεις του Επαναστατικού Αγώνα κάτι που σημαίνει ότι ο βασικός πυρήνας της οργάνωσης παραμένει ίδιος...


H προκήρυξη είναι ιδιαίτερα αναλυτική καθώς εκτείνεται σε 8 σελίδες και περιέχει και αρκετά υστερόγραφα...
Δεν έχει διαρρεύσει ακόμα το ακριβές κείμενο.

Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2009

ΟΙ ΑΜΟΙΒΕΣ ΤΩΝ GOLDEN BOYS ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

ΑΜΕΙΒΟΝΤΑΙ ΥΠΕΡΟΓΚΑ

ΟΤΕ

ΟΝΟΜ/ΝΥΜΟ

ΘΕΣΗ

ΕΤΗΣΙΟΣ ΜΙΣΘΟΣ

ΒΟΥΡΛΟΥΜΗΣ ΠΑΝΑΓΗΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΤΕ

580.000 Ε

ΑΪΒΑΖΗΣ ΙΟΡΔΑΝΗΣ

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΓΕΝ. ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

380.000 Ε

ΚΑΠΠΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

250.000 Ε

ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ

ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

250.000 Ε

ΕΥΘΥΜΕΡΟΥ ΜΑΡΙΑ

ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ

230.000 Ε

ΣΑΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝ.

ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

225.000 Ε

ΓΕΡΟΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΚΗΣ

ΔΝΤΗΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ

200.000 Ε

ΧΟΥΝΤΑΛΑΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ

ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΓΕΝ. ΔΝΣΗΣ ΟΙΚ.ΠΕΛΑΤΩΝ

180.000 Ε

ΒΛΑΧΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΒΟΗΘΟΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

170.000 Ε

ΤΖΙΜΕΑ ΝΤΕΠΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

160.000 Ε

ΜΠΑΛΕΖΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ

140.000 Ε

ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΗΛΙΑΣ

ΣΥΓΚΡ. ΕΤΑΙΡ. ΠΕΛΑΤΩΝ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

140.000 Ε

ΣΑΝΤΟΡΙΝΑΙΟΣ ΑΓΑΠΗΤΟΣ

ΥΠΟΔ/ΝΤΗΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ

100.000 Ε

ΤΣΟΠΕΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΥΠΟΔ/ΝΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡ. ΠΕΛΑΤΩΝ

100.000 Ε

ΩΡΑΙΟΠΟΥΛΟΣ ΛΟΥΚΑΣ

ΥΠΟΔ/ΝΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΚΩΝ ΠΕΛΑΤΩΝ

100.000 Ε

ΛΑΜΠΟΓΛΟΥ ΜΙΧΑΗΛ

ΥΠΟΔ/ΝΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡ. ΠΕΛΑΤΩΝ

100.000 Ε

ΚΟΥΣΙΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΥΠΟΔ/ΝΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΚΩΝ ΠΕΛΑΤΩΝ

100.000 Ε


ΚΑΙ ΕΔΩ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΜΟΙΒΕΣ ΤΟΥ ΟΠΑΠ


ΕΔΩ ΚΙ Ο ΘΕΟΣ ΠΕΙΝΑΕΙ...ΚΑΙ ΙΔΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΕΙΣΠΡΑΤΟΥΝ ΥΠΕΡΟΓΚΕΣ ΑΜΟΙΒΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΔΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥΣ, ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΚΡΙΣΗ , ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ!!!
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Η ΑΝΑΔΙΑΝΟΜΗ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΓΙΑ ΜΗΝ ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΑΜΥΘΗΤΑ ΠΟΣΑ ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ, ΠΟΥ ΑΠΛΩΣ ΕΤΥΧΕ ΝΑ ΓΕΝΝΗΘΟΥΝ
ΣΕ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ
Ή ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ
ΓΝΩΡΙΜΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΕΣ!!!
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΠΙΑ ΝΑ ΖΗΣΕΙ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ, ΤΗΝ ΑΝΙΣΟΤΗΤΑ
ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ!!!

Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2009

ΙΣΡΑΗΛ: "ΡΙΨΟΚΙΝΔΥΝΗ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ" Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ "FREE GAZA"

«Ριψοκίνδυνη και προκλητική» θεωρεί η πρεσβεία του Ισραήλ στη Λευκωσία την πρωτοβουλία της οργάνωσης «Ελεύθερη Γάζα», η οποία διοργάνωσε την αποστολή του πλοίου «Αρίων» στη Λωρίδα της Γάζας για τη διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε υποστηρίζει επίσης ότι οι προθέσεις της οργάνωσης «δεν είναι αληθινά ανθρωπιστικές, αλλά μάλλον πολιτικές, και με σκοπό τη δημιουργία εντυπώσεων».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ακόμη ότι η οργάνωση, γνώριζε από τις 6 Ιανουαρίου πως η θαλάσσια περιοχή γύρω από τη Γάζα είναι κλειστή. Eίναι επίσης γνωστό, προστίθεται, ότι κάθε ανθρωπιστική βοήθεια προς την περιοχή μπορεί να μεταφερθεί μέσω των χερσαίων διόδων.

Η πρεσβεία του Ισραήλ καλεί τα μέλη της οργάνωσης, αν ενδιαφέρονται να αποστείλουν προμήθειες ή άλλο υλικό στη Λωρίδα της Γάζας, να επικοινωνήσουν μαζί της για να πληροφορηθούν για τον πιο εύκολο και ασφαλή τρόπο μεταφοράς τους.

Τελικά στη Λάρνακα επιστρέφει το υπό ελληνική σημαία πλοίο «Αρίων», λόγω βλάβης που παρουσιάστηκε εν πλω προς την Γάζα.

Την επιστροφή αποφάσισε ο καπετάνιος του για τεχνικούς λόγους, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι η βλάβη εντοπίζεται στη μηχανή του πλοίου.

Το «Αρίων» είχε αποπλεύσει νωρίς το απόγευμα από την Λάρνακα για τη Γάζα, μεταφέροντας γιατρούς, μέλη σωστικών συνεργείων, δημοσιογράφους και μεγάλη ποσότητα ανθρωπιστικής βοήθειας.