Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009

Δούρειος Ίππος: Το διαδικτυακό περιοδικό των ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ


Άρχισε η λειτουργία του διαδικτυακού περιοδικού ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ στην διεύθυνση www.doureios.gr. Ο Δούρειος Ίππος αποτελεί πρωτοβουλία του νέου κόμματος των ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ. Αποσκοπεί όχι μόνον να λειτουργήσει ως ιστοχώρος έκφρασης της πολιτικής σκέψης των ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ, αλλά γενικότερα να συμβάλλει στον υπεύθυνο δημόσιο διάλογο. Γιʼ αυτό θα δημοσιεύει κείμενα όχι μόνον μελών του κόμματος αλλά και ανεξάρτητων προσωπικοτήτων, καθώς και πολιτών με άποψη για τα κοινά. Επίσης θα δημοσιεύονται σχόλια αναγνωστών.

Ο ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ θα επιχειρήσει να προσεγγίσει τα μεγάλα πολιτικά και κοινωνικά προβλήματα του παρόντος με ριζοσπαστικό τρόπο. Θα αναδείξει την χρεωκοπία του σημερινού πολιτικού συστήματος, που εγκαθιδρύθηκε το 1974 με μεγάλες προσδοκίες και τελικώς εκφυλίσθηκε σε μία ιδιοτελή κληρονομική ολιγαρχία με τριτοκοσμικά χαρακτηριστικά. Θα εμβαθύνει στην ανάγκη μίας μεγάλης, ριζικής πολιτειακής μεταρρύθμισης, που θα επαναφέρει την ουσία της Δημοκρατίας και θα καταστήσει τον πολίτη επίκεντρο της πολιτικής διαδικασίας. Θα προτείνει βιώσιμες λύσεις για την οικονομία, χωρίς δημαγωγικές και συνθηματολογικές κενολογίες. Ταυτόχρονα, θα ασχοληθεί με την γεωπολιτική και γεωστρατηγική διάσταση του νεοελληνικού προβλήματος, η οποία σήμερα αποκτά επίκαιρο χαρακτήρα.

Ο ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ θα τηρήσει απαρέγκλιτα τις αρχές της τεκμηριωμένης, υπεύθυνης και σοβαρής ανάλυσης. Σκοπός του δεν είναι η προαγωγή στενών κομματικών συμφερόντων, αλλά η διαμόρφωση ενός νέου θεωρητικού πλαισίου και ενός νέου τρόπου σκέψης, που θα συμβάλουν στην υπέρβαση της πολιτικής παρακμής και στην έλευση μίας πραγματικής δημοκρατίας στην Ελλάδα.

Το γραφείο τύπου: grafeio_typou@dimokratikoi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου